Αφύπνιση Ελλήνων !!!


Οι Γερμανοί φόρτωσαν τη χώρα με χρέος 84 δισ. ευρώ την πενταετία Σημίτη ! !

2015-05-04 21:41

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΣΑΠΑΚΙΑ» ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ...

Οι Γερμανοί φόρτωσαν τη χώρα με χρέος 84 δισ. ευρώ την πενταετία Σημίτη 
Το Βερολίνο τρέμει την εξεταστική για τα μνημόνια και την επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. 
Ο λόγος είναι απλός: Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας το έχουν οι Γερμανοί εταίροι όπου σε αγαστή συνεργασία με τις εκσυγχρονιστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (1998-2003), αλλά και με τις μνημονιακές κυβερνήσεις (2010 – 2014) κατάφεραν να φορτώσουν τη χώρα και τους λαούς της Ευρώπης με χρέος και παράλληλα να ξεφορτωθούν όλη τη σαπίλα των εξοπλιστικών που πουλούσαν στην Ελλάδα. 
 
Το παιχνίδι με τους εξοπλισμούς στήθηκε μεθοδικά κατά την πενταετία Σημίτη και οι Έλληνες πολίτες θα το πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μετέτρεψαν τη χώρα σε καταναλωτική χαβούζα των Γερμανών οι οποίοι ξεπούλησαν ότι σαράβαλο διέθεταν σε εξοπλιστικά προγράμματα, φορτώνοντας το δημόσιο χρέος της χώρας.
 
Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία οι Γερμανοί απαίτησαν να αγοράσουμε εξοπλισμούς – μαμούθ 84 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μπούμε στην ΟΝΕ!!!
 
Οι Γερμανοί πάλι, έδωσαν εντολή να αλλοιωθεί το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. από παραλαβές εξοπλισμών μελλοντικών έργων!!!
 
Αυτά βέβαια έχουν γίνει γνωστά όταν με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου η Ζωή Γεωργαντά αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο των κυβερνήσεων Σημίτη, που παρέδωσε τη χώρα στους Γερμανούς, γεμίζοντας συγχρόνως τους offshore λογαριασμούς της μίζας.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η τραγωδία δεν σταματά εκεί.
Οι μετέπειτα μνημονιακές κυβερνήσεις ξέπλυναν τα σκάνδαλα της περιόδου 1998-2003 και φρόντισαν να πληρώσουν 20 δισ. ευρώ στους εμπόρους όπλων, με αρχιτέκτονες τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Στουρνάρα. Η χώρα μας δηλαδή πλήρωνε και πληρώνει για όλα τα σαράβαλα και τα «σαπάκια» που μας πουλούσαν οι Γερμανοί, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο. Πληρώνουμε δηλαδή για υποβρύχια που δεν είχαμε παραλάβει, για ελικόπτερα που δεν είχαμε παραλάβει κ.λπ, κ.λπ.
 
Σε όλα αυτά βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνονται τα επαίσχυντα swaps που υπέγραφε νύχτα ο Σημίτης με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν οι γερμανικοί κολοσσοί.
Οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί μάλιστα, εκείνη την περίοδο έκαναν τα στραβά μάτια για αυτές τις συμβάσεις δανεισμού οι οποίες δεν ενεγράφησαν στα ελλείμματα της περιόδου 1998 – 2010.
Πράγμα που δεν έκανε ο Καραμανλής, όταν η Μέρκελ του «πρότεινε» να αγοράσει Eurofighter με «προνομιακό δάνειο» τύπου Σημίτη.
 
Όταν μάλιστα το Βερολίνο απαιτούσε έλλειμμα κάτω του 3%, όπως ορθότατα γράφει ο Μανώλης Κωττάκης σήμερα στην Δημοκρατία.
 
Ο Καραμανλής αρνήθηκε και προτίμησε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή μέσω του «Βασικού Μετόχου». Διαπλοκή που όμως είχε γερό μερίδιο από το πανηγύρι της μίζας των εξοπλιστικών και ξιφούλκησε για την πτώση της τότε κυβέρνησης.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι διάφοροι εκδότες που διατηρούσαν συνεταιρικές offshore για μίζες εξοπλιστικών, σήμερα πάλι ξεσπαθώνουν, όπως ξεσπάθωναν τότε. 
Η έρευνα της Ζωής Γεωργαντά αποδεικνύει ότι το σύνολο του χρέους προήλθε από αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες και τα πανωτόκια που όμως εξασφάλισαν στον Σημίτη την διαχρονική ατιμωρησία.
 
Η έρευνα της Ζωής Γεωργαντά ήδη προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και αλλάζει άρδην τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έναντι του Βερολίνου.
 
Αποδεικνύεται ότι η πτώχευση της Ελλάδας έγινε για να θησαυρίσουν τα πανίσχυρα γερμανικά συμφέροντα και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους. Τίποτα λοιπόν δεν γίνεται στην τύχη.
 
 
 ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ της...αράχνης ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ -ΜΑΜΟΥΘ
 
 
Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, αγαπητοί... πλησιάζει. Και αυτό που θα προκύψει από τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τα Μνημόνια και το Χρέος, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, θα είναι μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας έχουν οι Γερμανοί εταίροι, οι οποίοι, σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους τους στη σοσιαλιστική παράταξη, πρώτα (το 1998-2003) φόρτωσαν τη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος για εξοπλιστικά και μετά (το 2010) τη «βούλιαξαν» στα Μνημόνια για να τους πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης τα δανεικά!
Περί αυτού πρόκειται. Γερμανοί απαίτησαν να αγοράσουμε εξοπλισμούς-μαμούθ 84 δισ. ευρώ για να μπούμε στην ΟΝΕ. Γερμανοί έδωσαν εντολή στους εδώ υπαλλήλους τους να αλλοιώσουν το έλλειμμα του 2009 (με επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,9 δισ. από παραλαβές εξοπλισμών μελλοντικών ετών!). Για να μην έχουμε, λοιπόν, καρδιακά επεισόδια, προειδοποιώ: Θα ζήσουμε ζωηρές συγκινήσεις. Τα πρώτα στοιχεία που παρέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από την έρευνα που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο η Ζωή Γεωργαντά δείχνουν ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε Γερμανούς (και σε άλλους) με κρατική «προμήθεια» 84 δισ. ευρώ σε εξοπλιστικές δαπάνες την περίοδο 1998-2003. Ηταν το... διόδιο για την ένταξή της στην ΟΝΕ. Οι εταίροι στην αρχή έκαναν, μάλιστα, τα... στραβά μάτια και οι συμβάσεις του δανεισμού-μαμούθ, στον οποίο υποχρεωθήκαμε για να μπούμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, δεν ενεγράφησαν στα ελλείμματα εκείνων των ετών (με το κόλπο της παραλαβής). Το ποσό των 84 δισ. των εξοπλιστικών δαπανών 1998-2003 αντιστοιχεί στο 25% του δημόσιου χρέους και ξεσκεπάζει όλο το σύστημα που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με μια πέτρα στον λαιμό.
Σύστημα το οποίο, ακόμη και μετά την είσοδό μας στην Ενωση, πίεζε τον Καραμανλή να κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% από τη μία και να αγοράσει πανάκριβα Eurofighter και ελαττωματικά υποβρύχια από την άλλη (αρνήθηκε και το πλήρωσε). Σύστημα το οποίο ζητούσε επιτακτικά να υπαχθούμε σε «επιτήρηση», αλλά, όταν ο Καραμανλής επεδίωξε τον εξοστρακισμό της κλεπτοκρατίας -μέσω του βασικού μετόχου-, εκείνο έβαλε «βέτο» μέσω των εκπροσώπων του στην Κομισιόν.
 
Η χρεοκοπία, λοιπόν -όπως θα καταδειχθεί στις επιτροπές-, εξελίχθηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη, το 1998-2003, μας φόρτωσαν τα 84 δισ. ευρώ (ο Καραμανλής έκανε μόνο μία αγορά 40 F16, αξίας 2 δισ. ευρώ), που μας εκτόξευσαν στις πέντε πρώτες χώρες παγκοσμίως σε επίπεδο εισαγωγής εξοπλισμών! Στη δεύτερη, το 2010, όταν, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, χάθηκε ο έλεγχος, έβαλαν τη γερμανική ηγεσία της Εurostat να πειράξει, μέσω των εδώ υπαλλήλων της, το έλλειμμα του 2009, ώστε να χωθούμε πιο βαθιά στο Μνημόνιο και να εξοφλήσουμε με μέτρα λιτότητας τους εμπόρους όπλων. Είκοσι δισ. ευρώ δαπάνες για εξοπλιστικά πλήρωσε το Δημόσιο την περίοδο 2010-2015, την ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις!
 
Θα είναι πολύ οδυνηρή η στιγμή -συμπεραίνω- όπου άπαντες θα καταλάβουν ότι το ευρώ δεν είναι το κοινό νόμισμα όλων, αλλά μια μεγάλη μπίζνα εις βάρος των λαών. Θα είναι πικρή η ημέρα όπου οι ευρωπαϊκοί λαοί θα συνειδητοποιήσουν ότι πέντε χρόνια τώρα δεν δανείζουν την πατρίδα μας για να περνάνε καλά «οι τεμπέληδες Ελληνες», αλλά για να εξοφληθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους Γερμανούς εμπόρους όπλων, πολιτικούς φίλους σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών. Θα είναι πικρή η ημέρα που θα ξεχωρίσουν οι πολιτικοί που έβαζαν τον λαό πάνω από τους εμπόρους και οι πολιτικοί που έβαζαν τους εμπόρους πάνω από τον λαό. Θα είναι, τέλος, πικρή, γιατί πράγματι θα αποδειχθεί -εκτιμώ- ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας είναι όντως ανήθικο και απεχθές, άρα πρέπει να ρυθμιστεί γενναία και χωρίς εκπτώσεις.
Πηγή : https://antiratsistiko.blogspot.gr/

—————

Πίσω